1541

Освітлення над барною стійкою на кухні - корисні поради

Світильники на кухні набувають найрізноманітніших форм, залежно від конкретної функції та особливостей домашнього простору. Варто уважно поставитися до вибору світильників, які не тільки створять затишок в інтер'єрі, а й прикрасять приміщення.

 

 

Освітлення над кухонною стійкою - чому це корисно?

Світильники на кухні монтуються в найрізноманітніших місцях. Основа - це загальне освітлення, тобто найчастіше стельові світильники або підвісний світильник, розміщений у центрі стелі. На додаток до них корисним є точкове освітлення, яке дає сильніший потік світла, завдяки якому можна навіть виконувати візуальні задачі з високою точністю.

Такі світильники йдуть навіть над кухонним островом, стільницею і, звісно, барною стійкою. Щоб підвищити функціональність простору і забезпечити повну безпеку для користувачів, необхідно зосередитися на правильних виробах.

 

Підвісні, стельові світильники - вдалі рішення над барною стійкою

Світильники над барною стійкою - це насамперед точкове освітлення, яке має забезпечити комфортне використання цієї частини кухонної зони.

Для цього найпоширенішими рішеннями є:

підвісний світильник,

точкові світильники,

трекові або магнітні системи.

Підвісні світильники на потрібній висоті гарантують комфорт під час використання стільниці, кухонного острова і барної стійки в цьому приміщенні. Вони практичні, дають змогу достатньо освітити весь простір і водночас стають цікавою прикрасою. Не менш гарний ефект можна отримати при використанні точкових світильників, особливо світильників, що дають змогу спрямовувати потік світла. Саме вони дають змогу домогтися оптимального освітлення всієї кухонної стільниці або барної стійки.

 

 

Похожі можливості надають і підвісні світильники, розміщені на стільниці або поруч із нею. В особливо тісних інтер'єрах хорошим варіантом часто стають невеликі світильники, прикріплені до стін і стелі - вони висвітлюють обрану зону, не займаючи корисного простору.

Освітлення меблів на кухні також може бути дуже тонким, без основних практичних функцій, натомість виділяючись цікавими декоративними якостями. Що можна використовувати? Достатньо вмонтувати відповідні вироби під край стільниці або в меблеві панелі. На цю роль ідеально підходять світлодіодні стрічки, що дають змогу змінювати параметри освітлення (інтенсивність, колір), щоб завжди отримувати світло відповідно до ваших потреб і настрою.

Створення гармонійного освітлення на кухні

При виборі світильників над барною стійкою слід пам'ятати, що вони мають поєднуватися з іншими освітлювальними приладами та всім внутрішнім обладнанням, незалежно від того, чи створюєте ви відкритий простір, чи створюєте малий простір, чи не створюєте його на кухні.

У сучасних приміщеннях, де вітальня часто з'єднана з кухнею, використовують мінімалістичні світильники з металу та скла. У классичних стилях кухні залюбки використовуються рішення з позолоченим або срібним квітковим орнаментом. Індустріальні світильники над кухонною барною стійкою виготовляються з необроблених матеріалів. Це може бути сітка з ланцюгів або бетонні панелі.

Варто ретельно продумати ідею для кухні та підібрати ідеальні світильники, які доповнять обстановку.Що потрібно мати на увазі, якщо ви хочете повісити світильник над барною стійкою? Насамперед, необхідно переконатися, що один або кілька світильників рівномірно освітлюють усю поверхню барної стійки або стільниці.