650

Як перетворити квартиру в зону відпочинку? Бренд Kanlux - експерт в освітленні

Світло впливає на наш настрій. Як за допомогою освітлення створити вдома затишну зону відпочинку та ефективно заспокоїтися та відпочити?

Який колір світла вибрати?

Світлодіодні джерела світла бувають у трьох кольорах, що є їх безсумнівною перевагою перед традиційними лампочками. Вони можуть давати світло: холодне (5000-6000К), нейтральне (3500-4500К) або тепле (2500-3300К). Теплий колір світла ідеально підходить для відпочинку та розслаблення, адже він відповідає сходу та заходу сонця. Наш організм отримує сигнал, що пора відпочити, і сповільнюється.

 

 

 

Теплі лампочки чудово підходять для відпочинку. Вони будуть найкращим вибором для спальні або вітальні, яка щовечора перетворюватиметься на затишний куточок для читання книг, прослуховування музики чи перегляду фільму.

Незалежно від типу ламп, подумайте про те, щоб розмістити в них теплі джерела світла, які можна включати тільки ввечері, або світильники зі змінним кольором світіння, в яких ви зможете налаштувати автоматичну зміну світла з приходом вечора.

 

 

Підвісні світильники

Підвісні світильники забезпечать вам основне світло більшу частину дня. Якщо кімната низька, встановіть пристельові світильники, які характеризується класичним, позачасовим дизайном і корпусом з дерева та гравованого скла, завдяки якому колба матована, що забезпечує рівномірне розсіювання світла. Рекомендуємо підвісні світильники для більш високих приміщень, щоб вони не тільки дарували світло, але й прикрашали кімнату.

Якщо приміщення, яке ви хочете освітити, дійсно велике, ви можете додатково підібрати до підвісного світильника - бра та настільні лампи. З їх допомогою можна освітити кожен куточок, навіть у найбільшій вітальні або спальні. Основне світло має супроводжувати нас протягом дня, особливо в похмурі дні, темні дні. Його нестача викличе втому, сонливість, апатію, а це може порушити ваш добовий ритм і ввечері ви відчуєте сильну втому, що завадить повноцінному відпочинку.

 

 

Торшери та настільні лампи

Торшери та настільні лампи стануть додатковим джерелом світла, яке допоможе перетворити будь-яку кімнату на місце відпочинку. Завдяки універсальності настільних ламп з рухомим плафоном, можна направити світловий промінь туди, куди він зараз потрібен.

Світлодіодні стрічки

Світлодіодні стрічки з димером - відмінний вибір для сучасних приміщень. Розташування їх під стелею і обрати теплий відтінок зроблять кожен сеанс інтимнішим. На сьогодення світлодіодні стрічки можна використовувати в уже готових приміщеннях, не потрібно проводити електромонтаж. Досить використовувати готові набори, які ви підключаєте до розетки. Цей набір складається з трьох елементів: світлодіодної стрічки COB довжиною, блоку живлення та вимикача з функцією затемнення. Єдиним обмеженням є відстань від розетки.

 

 

Розумне освітлення

Зміна та регулювання освітлення у вашому домі залежно від пори року може бути неприємною та займати багато часу. Навесні і влітку у нас більше природного освітлення, а восени і взимку ситуація навпаки.

Досить замінити лампочки на Kanlux SAMRT і за допомогою додатку встановити послідовності та сценарії, що повторюються. Група «Релаксація» буде використовуватися для програмування світла в усьому будинку, щоб вони сприяли відпочинку. Змінити колір на теплий, вимкнути основне освітлення або вибрати колір світла – лише деякі з доступних варіантів. І якщо хочете, виберіть сценарій, щоб усі зміни повторювалися на заході сонця.

 

 

Розсіяне або точкове світло?

Вибираючи лампи, звертайте увагу на те, розсіяне або точкове вони дають світло. Якщо ви думаєте про те, щоб створити місце для відпочинку, розсіяне світло однозначно стане кращим вибором. Невеликий настінний світильник молочного кольору над диваном або невелика настільна лампа в кутку столу подарує ніжне і м'яке світло всій кімнаті.